Guide: Sådan vælger du den rigtige seng til dit søvnbehov

Sovende kvinde
Guide: Sådan vælger du den rigtige seng til dit søvnbehov
Henrik Andersen
-
03/10/2022
-

Når du skal vælge en seng, er det væsentligt, at du vælger én, som matcher både din krop og dit sovemønster. Her er der mange faktorer, som du skal være opmærksom på, og en af de typiske fejl er, at mange ikke tager højde for madrassens hårdhed. Her følger en række gode råd til at vælge den rigtige seng.

Vælg en madras, der matcher din krop

Når du skal vælge ny seng, er det først og fremmest vigtigt, at madrassen matcher din krop. Alle mennesker har forskellige kropstyper og vægt, og derfor er det en god idé, at du ikke køber den samme type madras som din ægtefælle – eller hvem du nu deler sengen med – hvis I ikke har samme kropsbygning.

I de fleste tilfælde har I ikke behov for den samme type madras, og det betyder, at der er én i forholdet, som kommer til at ligge dårligt, hvis I vælger den samme madras. Er du lille og rund, har du brug for en hårdere madras, end hvis du er høj og slank. Forskellen mellem højde og drøjde er væsentligt, når du skal vælge madras.

Vælg den rigtige type seng

Langt de fleste, der skal investere i en ny seng, vælger en kontinentalseng. Det er en god seng, som passer til de fleste, men ikke desto mindre er det ikke altid den rigtige løsning. Hvis du har behov for at bruge din seng til andet end at sove, kan det eksempelvis være en god idé at vælge en elevationsseng.

Find en ny elevationsseng, hvis du har brug for en seng, hvis du kan justere højden, og hvor du samtidig har mulighed for at sidde oprejst i sengen. Det vil med garanti være guld værd, og det betyder ikke nødvendigvis, at I begge skal have en elevationsseng, bare fordi den ene af jer har behov for at kunne sidde oprejst i sengen.

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Test din viden om Afrika og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Salling Group på 1.500 kr.
Start quiz her!